front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #7 / 07 november 2022 / door Hilde Snoeijen

De vier beste schilderstechnieken voor binnen uitgelegd! Ken jij ze al?

Ga jij thuis zelf aan de slag met schilderen, maar ben je nog niet bekend welke methode je wil gebruiken? Dan helpen wij jou graag verder! In deze blog nemen we je mee in de vier beste schilderstechnieken voor binnen. Toch niet helemaal jouw ding om zelf aan de slag te gaan? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij ons en we helpen jou graag verder.

Handmatig texwerken

We beginnen met een van de meest voorkomende. Muren texen is het aanbrengen van latex muurverf op wanden en muren. En wist jij dat het aanbrengen van latex niet enkel dient om stijl aan je interieur toe te voegen? Het dient tevens als conservering én dus behoud van een muur of wand! En dit kun je gewoon handmatig aanbrengen met verfroller en kwast. Tip van ons. Maak je verfroller altijd eerst pluisvrij. Zo voorkom je pluizen op de muur die op je texwerk komen te zitten.

Lak-latexspuiten

Gaan voor een streeploos en strakke look? Met behulp van spuitwerk zorg jij voor een hoogwaardige kwaliteit. Moeilijke wanden met de roller texen of vervelende strepen zijn hiermee verleden tijd. Maar denk ook aan verwarmingen die je kunt spuiten, deuren, kozijnen, keukens en trappen. Kortom, je kunt alle kanten op. Naast een strakke vloeiing, zorgt lakspuiten ook voor een krasvaste en slijtvaste verflaag. Het is wel goed om te weten dat jouw hele kamer leeg moet én afgeplakt dient te worden. Wil je dus enkel één wand schilderen, dan is het goed om je te realiseren dat het voorwerk wellicht meer tijd gaat kosten dan het schilderen.

Betonlook

Wil je voor een betonlook gaan in je ruimte? Kies bijvoorbeeld voor Beton Cire. Beton Cire is een microcement dat bestaat uit een combinatie van cement, gemalen kiezels en zand, aangevuld met speciale kunsthars (resin). Wist jij dat Beton Cire ook over tegels en hout aan te brengen is? Tover dus gerust je houten meubels of je wandtegels om in een prachtige betonlook. Zelfs in de badkamer kun je Beton Cire gebruiken, want dit product is waterdicht! Ideaal dus. Naast waterdichte Beton Cire, kun je voor ruimtes die niet vochtig worden ook kiezen voor PerlaMuro. Een moderne betonlook afwerking mét parelmoer effect. Het geeft een luxe en moderne uitstraling aan je interieur. Ga je bijvoorbeeld je slaapkamer omtoveren? Gebruik dan gerust PerlaMuro. Dit product is zowel met een spaan als met een blokkwast aan te brengen.

Kalkverf

Minerale kalkverf kun je opzetten in ieder gewenst handschrift. Verticale banen, halve cirkels, kris-kras of een ander patroon. Hiervoor gebruik je een speciale kalkborstel voor een mat effect met mooie nuances. Je gebruikt kalkverf om extra structuur aan te brengen aan je muur. De eerste laag gaat het meeste doen en kan een heftig effect veroorzaken. Wil je het liever iets rustiger? Zorg dan voor een extra laag, zodat de kleurschakeringen niet te opvallend zijn. Net als een betonlook, geeft kalkverf je huis een totaal ander gevoel.
Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners