front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #10 / 06 februari 2023 / door Hilde Snoeijen

Deze kleurentrends gaan we sowieso terug zien in 2023

Benieuwd welke kleuren dit jaar een trend zijn? Zo’n nieuw jaar geeft je meteen een frisse start om aan je interieur te werken. En daar weten wij wel raad mee. In deze blog nemen we je mee in de kleurentrends die we sowieso gaan terug zien in 2023.

Hoe kies ik de juiste kleuren voor mijn interieur?

Voordat je de kleuren gaat kiezen is het goed om jezelf af te vragen welke functie de ruimte gaat krijgen. Wordt de ruimte gebruikt om te studeren of te werken, waardoor rust gewenst is? Of wordt de ruimte gebruikt om lekker te borrelen met vrienden? Wanneer dit helder is, kun je gaan zoeken naar een kleur die je passend en mooi vindt. Houd rekening met het feit dat kleur altijd gaat leven in de ruimte door lichtinval. Het kan zo zijn dat je een mooie kleur hebt uitgekozen, maar dat die thuis toch donkerder oogt. Zorg er dan voor dat je op een A4 al de verf test en plak dit vel papier op de muur. Zo zie je precies wat de lichtinval doet op de kleur.

Hoe combineer ik kleuren in mijn interieur?

Misschien wel een van de meest gestelde vragen. Hoe zorg ik ervoor dat ik kleuren mooi combineer thuis? Een terechte vraag, je wilt natuurlijk niet dat het een grote kermis wordt thuis. Om dit simpel en eenvoudig te houden, hebben we een ontwerpformule voor je. De 60-30-10 regel. Ofwel:

  • 60% – Hoofdkleur – Schilderen aan de wand
  • 30% – Nuancekleur – Meubels + accessoires
  • 10% – Accentkleur – Accessoires

Wanneer je het zelf lastig vindt om kleuren goed te combineren, dan is bovenstaande formule perfect! Vaak wordt deze formule gebruikt door de hoofdkleur te gebruiken om de wanden mee te schilderen. De nuance- en accentkleur wordt veelal gebruikt voor accessoires en meubels.

Wat los je op met het gebruik van kleuren?

 Door gebruik te maken van kleuren in je interieur breng je eenheid en verbinding. Heb je bijvoorbeeld een groene wand in huis? Door accessoires in dezelfde kleur terug te laten komen maak je het een mooi geheel. Daarnaast heeft kleur invloed op je ruimte. Door op de juiste manier met kleuren om te gaan, kun je je ruimte lager laten lijken of juist breder. En wat dacht je van mooie accenten leggen? Heb je bijvoorbeeld een schilderij waar je accent op wil leggen? Of een mooie kast uit een erfenis? Zorg voor contrast waardoor je bepaalde accessoires mooi naar voren laat komen.

Matchen of clashen volgens kleurexpert Marie Gon

Ga jij voor een match in kleuren of zorg je voor een spannende clash? In bovenstaande ontwerpformule kun je natuurlijk nog alle kanten op met het gebruik ervan. Door je interieur net wat spannender te maken is het ontzettend leuk om een clash kleur toe te voegen. En wees gerust, dit betekent niet dat je gelijk je wanden dient te schilderen (alhoewel dat wel heel leuk is natuurlijk 😉) 

Je kan ook voor een iets veiligere optie gaan, namelijk accessoires. Die kun je net wat makkelijk vervangen als je toch uitgekeken bent. 

In onderstaand voorbeeld hebben we van een match aan kleuren (links) naar een spannende clash (rechts) gewerkt. De heldere blauwe kleur springt er echt uit!


Welke kleurentrends zien we terug in 2023?

En na alle bovenstaande informatie, rest ons nog een vraag. Welke kleurentrends zien we eigenlijk terug komen in 2023? Geïnspireerd door Elle Decoration nemen we je mee in dé trends voor je woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook!

Warm ton sur ton

Ben jij fan van de Japandi stijl en kun je niet genoeg beige in huis hebben? Goed nieuws! Deze trend gaat namelijk nergens heen en blijft lekker veilig in 2023. Aardetinten als zand, beige en taupe zijn kleuren die we veel terug zien in deze trend. 

Rustgevend blauw

Ga jij liever voor een strak en modern interieur? Dan past de kleur blauw ontzettend goed. Ga voor tinten zoals kobaltblauw, pastelblauw, ijsblauw, nachtblauw en/of turkoois.

Groen en paars

Een combinatie van deze twee kleuren zorgt voor contrast. En juist daarom is het zo leuk om deze twee kleuren te gaan combineren dit jaar. Misschien ietwat gedurfder, maar gegarandeerd succes voor sfeer! 

Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast om je huis aan te pakken? Bij Kremers Schilderwerken helpen we je graag verder!

Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners