front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #1 / 26 april 2022 / door Hilde Snoeijen

Exterieure kleurpatronen die jouw tuin zomerklaar gaan maken

Terwijl we deze blog voor jou aan het schrijven zijn voelen we de lentezon op ons gezicht en fluiten de vogels weer. Na een lange wintertijd die voor ons maanden geleden had mogen stoppen, komen we weer buiten. En dat zien we overal terug. De terrassen stromen vol, de parken zijn drukbezet en de tuinen worden opgeknapt. Want als we een ding van Corona hebben mogen leren, dan is het wel om thuis te genieten. En thuis genieten, dat gaan we deze zomer doen. Met een drankje, heerlijke borrelplank, vrienden én een opgeknapte tuin met fijne kleuren.


Bij het opknappen van de tuin duiken we al snel in het groen. Gras mag gemaaid worden, bomen gesnoeid en onkruid geplukt. En begrijp ons niet verkeerd, dit is een heel belangrijk detail om straks te kunnen genieten in je eigen casa del tuin. Maar soms vergeten we een detail. Zomerkleuren! We zien dit nog wel ooit terugkomen in de vorm van kussentjes of plantenbakken, maar we mogen hierin veel groter denken. In de vorm van Zuid Europa naar Nederland halen. Figuurlijk dan ;).

Want zeg nu zelf, tijdens je vakantie in Italië, Spanje of Portugal neem je toch een rust van oase in je op.
Je loopt op tegels met een rustige terracotta kleur, om je heen zie je strakke gekleurde muren én op dat moment denk je ‘’wat kan mijn tuin hier veel van leren’’. En dat gaan we precies doen. Want onze zuiderburen hebben de kunst al bedacht, we hoeven deze alleen nog maar rustig te verplaatsen naar onze tuin.


We geven je hiermee een paar praktische tips:

1. In je huis is het belangrijk om een geheel te vormen qua kleuren, dit is in je tuin net zo belangrijk. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je beseft dat je buiten bent. En de rust en ontspanning van buiten mag je terug laten komen in jouw tuincreatie. Wandel eens door de natuur en zie hoeveel verschillende prachtige kleuren in de natuur voorkomen.

Laat je bijvoorbeeld inspireren door de herfst en haal een prachtige terracotta kleurpalet in je tuin of laat je groene planten spreken en trek dit door naar een geheel.

Hieronder laten we je inspireren door twee kleurpaletten van Pure & Original. En het leuke aan deze twee kleurpaletten is dat je ze ook nog super mooi kan combineren met elkaar!

 

 

2. Wist je dat je je buitenmuur van bakstenen heel gemakkelijk de Zuid Europese look kan geven door deze te stucen? Je creëert hiermee meteen rust en eenheid. En het leuke is dat je los kan gaan met bovenstaande kleuren op de muur. Zorg er wel even voor dat de juiste verf en coating wordt gebruikt. Heb je hier hulp bij nodig? Wij helpen je graag!

Deze Zuid Europese look is binnen handbereik

Als jouw handen nu niet gaan jeuken om aan de slag te gaan, dan weten wij het ook niet meer ;). Alles mag aan bod komen. Je saaie buitentegels, kleur van je schuur, je houten buitentafel, noem het maar op. Ga deze zomer eindeloos buiten genieten.

Stuur ons gerust een berichtje als jij aan de slag wil gaan en we komen graag jouw tuin zomerklaar maken.

Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners