front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #6 / 20 september 2022 / door Hilde Snoeijen

Hoe pas jij de kleur blauw toe in jouw interieur?

We gaan in deze serie de kleuren langs die jij kunt gaan gebruiken in je interieur. Te beginnen bij de kleur…. blauw! Velen zullen deze kleur associëren met water of lucht. Blauwtinten horen bij de natuurlijke wereld. Het zijn opwekkende, verfrissende en stimulerende kleuren. Daarnaast roept de kleur blauw ook een gevoel van kalmte en evenwicht op.

Ben jij, net als wij, ook zo gek op de kleur blauw? En ben jij benieuwd hoe je deze het beste kan toepassen in jouw interieur? In deze blog nemen we je mee hoe jij thuis deze prachtige natuurlijke kleur kunt gebruiken.

Allereerst is het goed om te weten wat voor soort blauw bij jou past. Ga jij voor het nachtelijke diepe blauw of bijvoorbeeld voor het heldere lichte blauw?

Nachtelijke diepe blauw

Een intens gepigmenteerde kleur die een luxe uitstraling heeft. De elegantie van de donkere kleur, kun je mooi stylen in elke ruimte en zie je steeds meer terug komen. Het ietwat rokerige in combinatie met een verfijning zorgt voor een veelzijdig karakter. Combineer met natuurlijke materialen als hout en rotan om het helemaal af te maken.

Heldere lichte blauw

Ga jij liever voor helder, licht blauw? Dan zorg je voor een ontspannen, evenwichtige ruimte. Daarnaast krijg je een gevoel van rust en frisheid. Ga voor een kleurenpalet geïnspireerd door de zee, haven of marine. Ga bijvoorbeeld voor een zandtint als tweede kleur en combineer ook deze kleur mooi met natuurlijke materialen als licht hout.

Hoe pas je de kleur toe in je interieur?

Het fijne aan de kleur blauw is dat je deze met veel kleuren kunt combineren. Ga voor een natuurlijk effect door deze te combineren met zachte basiskleuren als taupe of zand. Of zorg voor een mooie contrastkleur als bijvoorbeeld mosterdgeel. Vooral met een diepblauwe kleur past deze combinatie ontzettend goed. Vind je het spannend om gelijk een muur te schilderen? Dat kunnen we ons voorstellen. Houd het rustig door een vlak op de muur te schilderen of zorg voor accessoires in een contrastkleur.

Wij zijn ontzettend benieuwd. Hoe pas jij de kleur blauw het liefste toe in jouw interieur?

Heb je hulp nodig bij de samenstelling? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners