front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #9 / 23 december 2022 / door Hilde Snoeijen

Hoe zorg je dat je behang perfect matcht in huis?

Behang is terug van weggeweest. En niet zo gek. Met behang kun je eindeloos variëren. Of je nu gaat voor een rustig behang of met allerlei printjes en kleuren. De kans van slagen is groot! Maar hoe zorg je nu dat behang perfect matcht in huis? In deze blog nemen we je mee.

Soorten behang

Behang is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en wordt gemaakt uit bijvoorbeeld papier, vinyl, textiel, glasvezel, houtvezels en combinaties van deze materialen. Bij het uitkiezen van behang is het belangrijk om rekening te houden met de sterkte van het behang en reliëf oppervlak. Maar denk ook aan vocht en licht. Je wilt immers niet dat je behang direct gaat verkleuren. 

Ga je bijvoorbeeld voor papierbehang? Dan is het goed om rekening te houden met de kwaliteit van het papier. Het kan namelijk zijn dat het behang snel beschadigt of dat de kleuren erop vervagen bij veel licht. Kies je voor vinyl, dan heb je te maken met een 100% afwasbaar, stootvast en sterk behang soort.

Rustig of bomvol patronen

Of jij voor een rustig behang gaat of niet is natuurlijk afhankelijk hoe jouw ruimte eruit ziet. Heb je al veel prints in huis met accessoires, dan kun je beter voor een wat rustiger behang gaan. Merk je dat het interieur wat mist? Prints doen het dan erg goed! 

Bij de keuze van patronen in het belangrijk om rekening te houden met:

  • de maat van het patroon
  • de kleur van het patroon
  • de combinatie van patronen

Zo match je jouw behang in huis

Behang matchen in huis hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Echter, het is goed om te weten waar je het behang gaat plaatsen en hoe de ruimte zich verhoudt met kleuren. Heb je bijvoorbeeld een terracottakleur muur? Laat deze kleur dan mooi terugkomen in de door jou gekozen behang. Zo zorg je voor eenheid en rust. Liever wat meer pit in plaats van rust? Ga voor een contrasterend kleureffect van de muur en het behang. 

Heb je jouw behang uitgekozen? Of kun je hulp gebruiken bij het soort behang dat bij jou past? Bij Kremers Schilderwerken helpen we jou graag verder.

Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners