front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #11 / 28 februari 2023 / door Hilde Snoeijen

Je plafond schilderen? Dit zijn de 5 redenen om vandaag nog aan de slag te gaan

Euh wat? Niet bij iedereen komt gelijk naar boven om het plafond mee te schilderen wanneer je je huis wilt opknappen. Toch zie je het in restaurants en hotels veel gebeuren. De reden? Je ruimte voelt ontzettend knus aan. Dit heeft te maken met de contrasten tussen muur en plafond. Maar niet enkel een knus huis is een reden om je plafond te schilderen. In deze blog geven we je 5 redenen om vandaag nog aan de slag te gaan.

Ga niet voor standaard

Door je plafond mee te schilderen ga je allesbehalve voor standaard. De meeste huizen bestaan tegenwoordig namelijk nog steeds uit witte plafonds. Zonde, als je het aan ons vraagt. Want met een likje verf op je plafond kun je wonderen verrichten. Zo kun je kiezen voor texwerk en pak je uit met kleuren die in jouw kleurenpalet voorkomen. Of je gaat iets gewaagder en zorgt voor een metallic look. 

Durf jij echt helemaal uit te pakken met je plafond? Een mooi gewaagd behang kun je gebruiken voor een ware eyecatcher. We raden je wel aan om de rest van de wanden rustig te houden – zo blijft alle aandacht bij het plafond.

Laat je huis optisch knusser aanvoelen

We gaven het al even kort aan en let maar eens op. Ontzettend veel hotels en restaurants laten het plafond niet wit. Om de knusheid van je favoriete hotel of restaurant naar huis te brengen, is je plafond schilderen zeker een goede optie! Zorg wel dat je binnen het kleurenpalet blijft – zodat je aandacht niet teveel afwijkt. 

Wil je je aandacht juist op een ornament richten? Kies er dan voor om dat deel net een tint donkerder te maken of lichter. Zo wijkt het af van de rest van het plafond en zorg je ervoor dat dit echt uitspringt.

Creëer hoeken in huis

De inrichting van je huis begint bij het bepalen van functies. Waar ga je eten? Waar ontspan je graag? En waar wil je gezellig borrelen met vrienden? Het kan dan ontzettend leuk zijn om een deel van deze functie anders in te richten. Door enkel een hoek mee te schilderen, creëer je optisch verschillende ruimtes. 

Hoe je dit doet? Neem de wanden en een deel plafond in een tint verf en creëer hierdoor je geometrische vorm.

Hoog plafond

Heb je een hoog plafond thuis? Dan kan het lastig zijn om je ruimte ‘’gezellig’’ te laten ogen. Een hoog plafond zorgt namelijk snel voor een ontzettend ruimtelijk karakter en kan lastig zijn om knus te maken. Door je plafond een tint donkerder te schilderen dan je wanden, creëer je een optisch lager plafond.

Laag plafond

Naast een hoog plafond, kan een laag plafond ook niet handig zijn in te richten. Je wil immers geen poppenkast effect in huis hebben. Een tip die we jou willen meegeven is om je plafond in dit geval weer een tint lichter te schilderen dan je wanden. Zo kun je met kleuren je ruimte helemaal anders vormgeven.


Wil je na het lezen van deze blog zelf ook aan de slag met je plafond en wil je zeker zijn van vakkundig kwaliteit? Laat het ons gerust weten, wij helpen je graag verder!

Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners