front-img
vraag
direct een
offerte
aan Klik hier
blog #8 / 23 december 2022 / door Hilde Snoeijen

Vier tips hoe jij de kleur groen in huis kunt combineren

Een van de meest gestelde vragen is wel hoe je een kleur combineert in huis. Niet zo gek ook, want wanneer je dit niet goed aanpakt dan kan het snel "te" ogen. Nu de feestdagen weer op de stoep staan, gaan wij jou meenemen hoe jij de kleur groen in huis kunt combineren. In deze blog geven wij jou vier tips, lees je met ons mee?

De ontwerp formule om kleuren te combineren

In de ontwerpwereld wordt veel gepraat op basis van wiskundige formules. Denk bijvoorbeeld aan de gulden snede en driehoeksverhoudingen. Maar wist je dat we bij kleuren combineren ook een simpel trucje hebben? De zogeheten 60-30-10 regel. Met deze regel kun je haast niet de mist in gaan wanneer je kleuren wilt combineren in huis. De regel geldt als volgt: 

60% hoofdkleur 30% nuancekleur 10% accentkleur

Simpel gezegd bestaat dus 60% uit de hoofdkleur. Hiermee bepaal je de sfeer. In dit voorbeeld gaan we voor de kleur Green Smoke van Farrow and Ball. Te denken aan de volgende combinatie die de Kleurenwaaier heeft samengesteld in onze vertrouwde ontwerp formule. 

Groen combineren volgens contrast

Contrast gaat over een tegenoverliggende kleur in de kleurencirkel. Bij groen kun je denken aan de kleuren rood- of rood violet. Door een contrastkleur te gebruiken in je interieur zorg je voor een tweekleurig samenspel. Let wel op dat je bovenstaande regel blijft hanteren. Ga dus niet voor 50 – 50, maar zorg dat de verdeling mooi in balans is met de 60-30-10 regel.

Groen combineren volgens harmonie

In tegenstelling tot bovenstaande, zorg je in harmonie voor de kleur naast groen in de kleurencirkel. Dat is blauw in dit geval. Door een harmonieuze kleur te kiezen, zorg je voor een kleurencombinatie die dicht bij elkaar ligt. Houd jij van een warm, rustig interieur? Dan kan een harmonieuze kleurencombinatie een mooi houvast bieden.

Groen combineren volgens schakeringen

Bij deze kleurencombinatie hebben we het over tint op tint. Het geeft een ontzettend luchtig effect en het doel is om verschillende tinten groen met elkaar te combineren. Zorg er wel voor dat de kleuren niet te monotoon worden. Ga bijvoorbeeld voor een lichte groen als hoofdkleur en speel met een donkere kleur als nuancekleur. Houd ook in dit geval altijd drie kleuren aan. 

Ben jij eruit hoe jij de kleur groen wil combineren in huis en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan helpen we jou bij Kremers Schilderwerken graag verder!

Hilde Snoeijen MOOST Interior, speciaal voor
Kremers Schilderwerken

‘Met onze uitgebreide professionele ervaring kunnen wij u perfect adviseren over kleuren, mogelijkheden, materialen en toe­passingen’

– René Kremers

onze partners