Besparen op energiekosten? Energielabel dubbel glas

Sinds 2015 hebben ook huizen een energielabel. Dat geeft aan hoe zuinig het huis met energie omgaat. Wil je een beter energielabel? Met het plaatsen van dubbel glas gaat je energielabel direct een stap vooruit. Want je kunt met isolatieglas flink besparen op je energieverbruik voor verwarming! Wij geven je onafhankelijke informatie over dubbel glas en het energielabel.

energielabel-schilderwerken

Voorlopig energielabel woning

In de eerste maanden van 2015 heeft iedere huiseigenaar een bericht ontvangen over de toekenning van een voorlopig energielabel aan het huis. Het energielabel dat jouw huis nu heeft, is gebaseerd op aannames en gemiddelden. Wil je er voor zorgen dat het energielabel van jouw huis verbetert? Dat doe je bijvoorbeeld door betere isolatie aan te brengen. Met goed isolerend glas gaat je energielabel een stap omhoog.

Veel of weinig energieverbruik

Als je het huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen tonen. Voor toekomstige bewoners is het natuurlijk een belangrijke vraag of het huis veel of weinig energie verbruikt. Dat scheelt elk jaar honderden euro’s op de energierekening.

Energielabels A t/m G

De energielabels voor woningen is, net als bij wasmachines of elektrische apparaten, verdeeld in de categorieën A tot en met G. A staat voor het zuinigste label. Om van je voorlopige energielabel een definitief energielabel te maken, moet je aantonen welke besparende maatregelen je aan het huis genomen hebt. A met dubbel glas? Het energielabel voor woningen is, net als bij wasmachines of elektrische apparaten, verdeeld in de categorieën A tot en met G. A staat voor het zuinigste energielabel. Om van je voorlopige energielabel een definitief energielabel te maken, moet je aantonen welke besparende maatregelen je aan het huis genomen hebt.

energie-label-isolatie-dubbelglas-isoleren-eindhoven

Energielabel HR++glas

Een huis met enkel glas verbruikt flink meer energie dan nodig is. De kou van buiten wordt via enkel glas veel sneller uitgewisseld met de warmte van binnen. Dubbel glas isoleert, en zorgt er voor dat de warmte binnen blijft. Dan hoeft de cv-ketel niet voortdurend te branden. De meeste mensen die kiezen voor dubbel glas in huis, nemen HR++ glas. Dat is de soort glas met de beste prijs-/ prestatieverhouding. HR++ glas bestaat uit twee ruiten met een coating, waarbij tussen de glasplaten edelgas is aangebracht. Daardoor bespaar je met HR++ glas veel meer dan met gewoon dubbel glas. Het kost wel € 15 per m2 meer, maar dat prijsverschil verdient HR++ glas binnen 2,5 jaar weer terug. HR++ glas bespaart per m2 gemiddeld 20 tot 25 m3 gas. Zo levert HR++ glas een besparing op van ongeveer € 23 per m2 per jaar.

energielabel-isolatie-isoleren-eindhoven

 

Wilt u ook besparen op energiekosten en uw huis of woning beter isoleren?

Neem dan contact met ons ervaren team op. Wij voorzien je van een gedegen advies omtrent energielabels en helpen je graag verder naar meer besparing binnen je energiegebruik en de isolatie van uw woning. Kijk voor meer informatie ook op de website van de Rijksoverheid omtrent energielabels voor woningen en gebouwen. Benieuwd naar onze andere specialiteiten? Neem een kijkje in ons overzicht van specialisaties, van binnen- en buitenschilderwerk tot wandafwerkingen.