Buitenschilderwerk

Is periodiek onderhoud aan uw woning of bedrijfspand een noodzakelijk kwaad? Bij Kremers Schilderwerken maken we van deze nood een deugd. Met veel plezier!

Kwalitatief hoogwaardig buitenschilderwerk geeft identiteit aan uw huis

Buitenschilderwerk wordt verricht aan kozijnen, deuren, goten en andere gevelelementen. Daaronder valt in sommige gevallen ook het schilderwerk aan gemetselde of gestucadoorde muren en schilderwerk aan schutting en overige tuinelementen. Naast de bescherming van de wanden, kozijnen en andere gevelelemeneten van het gebouw, heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie. Als het schilderwerk goed gedaan is, ziet u dat direct terug in de uitstraling van uw woning. Met dank aan het kleurgebruik, de glansgraad van de verf en het vakmanschap waarmee het buitenschilderwerk is verzorgd.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Schilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 à 7 jaar toe aan een schilderbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde. Door de invloed van zon en regen zullen de zuidelijk en westelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen gevel-delen. Ook de mate waarin bijvoorbeeld een overstek de gevel beschermt, is van invloed op de onderhoudsbehoefte.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zeven jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te (laten) controleren, en waar nodig bij te werken, kunt u de levensduur van het schilderwerk belangrijk verlengen. Kremers Schilderwerken heeft hiertoe de knowhow en systemen in huis om u hierbij behulpzaam te zijn.

Waarom buiten schilderen? Kremers adviseert een periodiek onderhoudsplan

Houten gevelelementen dienen goed beschermd te worden tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Dat geldt ook voor duurzame houtsoorten als meranti. Houtrotreparaties zijn over het algemeen kostbaar en kunt u dan ook maar beter voorkomen. Uw woning of bedrijfspand heeft een betere uitstraling wanneer de vakmensen van Kremers Schilderwerken het schilderwerk met regelmaat bijhouden. Zo bent u er zeker van dat het schilderwerk goed bestand is tegen de sterk variërende weersinvloeden in Nederland.

Goed schilderwerk draagt er toe bij dat de gevelelementen in uw pand lang meegaan. Als uw woning of bedrijfspand met regelmaat laat controleren en schilderen, hoeft u zich geen zorgen te maken over onvoorziene uitgaven voor onderhoud.

Duurzame materialen zonder oplosmiddelen van nu, vakmanschap van toen

Buitenschilderwerk voeren we uit met een half,- of gesiliconiseerde hoogglanslak , ook wel alkyd-verf genoemd. Onze moderne alkyd-verven bevatten nauwelijks nog oplosmiddelen. Daardoor zijn zij veel minder milieubelastend dan de alkyd-verven van weleer.

Binnenschilderwerk

Een nieuwe verflaag doet niet alleen buiten, maar ook binnen wonderen voor uw woonbeleving. Vandaar dat Kremers Schilderwerken veel zorg besteedt aan het binnenschilderwerk aan de wanden, ramen, kozijnen en deuren. Hierbij hebben we oog voor zowel het schilders-technische als het esthetische aspect van het schilderwerk.

Het schilders-technische aspect volgens Kremers

Hierbij letten wij op:

  • Eventuele vocht- en constructieproblemen
  • Welk verfsysteem we moeten aanbrengen op de te behandelen onderdelen
  • Of de kitvoegen tussen het houtwerk en het glas nog in goede conditie zijn
  • Of er geen openstaande verbindingen zijn

Het esthetische aspect volgens Kremers

Hierbij kijken we naar de specifieke wensen van de opdrachtgever. Bij elke klant letten wij altijd op drie belangrijke punten:

  • De kwaliteit die de opdrachtgever verwacht van het schilderwerk.
  • De glansgraad (mat/zijdeglans/halfglans/hoogglans).
  • De afwerking. Moet alles mooi strak zijn, of juist een structuur hebben (bijvoorbeeld door het gebruik van kwarts-structuurverf)?

Bij het binnenschilderwerk in bewoonde woningen en bedrijfsruimtes die in gebruik zijn, proberen wij de overlast tot het minimale te beperken. Aan het einde van de dag wordt de werkplek netjes opgeruimd.

Oplosmiddelarme verven, moderne middelen anno nu

In de wet is vastgesteld dat bij binnenschilderwerk alleen nog met oplosmiddelarme verven mag worden gewerkt. In deze producten zitten praktisch geen vluchtige stoffen meer. Daardoor ruik je de verf nauwelijks. Dat is bijzonder prettig voor u, als u de geschilderde ruimtes snel weer in gebruik wil nemen.

Naast het gebruik van muurverven kunt u voor wandafwerkingen uiteraard ook kiezen voor andere afwerkingen. Denk daarbij aan behang, glasweefsel, spuit- en stucwerk, marmer- en houtimitaties.

schilderwerken