Kremers Schilderwerken: dé specialist in behangen

Naast huishoudens voorzien van het beste schilderwerk, zijn wij ook specialist in behangen. Vaak gaan behangen en schilderen hand in hand en dat is niet voor niets. Zodra u besluit om alles eens flink te laten aanpakken, kijkt u vaak ook naar wat er nog meer dient te gebeuren in huis. Behangen is hier een goed voorbeeld van. Zo kan een bepaalde woonruimte compleet veranderen door het te laten schilderen en behangen.

Net als schilderen is behangen een vak apart. We zien vaak dat mensen het behang zelf aanbrengen, uiteraard met zorg, maar dat het resultaat te wensen overlaat. Behangwerk komt pas goed tot zijn recht wanneer vakkundige handen het aanbrengen. Op die manier voorkomt u dat achter het behang lucht blijft zitten, wat niet zo fraai oogt.

Wij brengen het behangwerk naadloos aan. Zo heeft u er lang plezier van. We geven u graag een advies op basis van de ruimte die u wil laten behangen. Er zijn namelijk diverse soorten behang in de omloop, evenals veel verschillende materialen. U heeft onder meer keuze uit papierbehang, vinyl, textiel, glasvezelvlies en fotobehang. Ieder type behang heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Wij zijn er voor u om u te adviseren over welk type behang bij uw huis past.

Papierbehang

In nieuwbouwwoningen, maar vooral in de al wat oudere woningen, kiest men vaak voor papierbehang. U kunt hier uit vele varianten kiezen: een klassiek behang, extreem, structuur-, figuur- of posterbehang. De mogelijkheden zijn zeer ruim.

Fotobehang

Een hele muur kunt u opvrolijken met een fraai bos, zonsondergang of een eigen foto. Fotobehang geeft uw interieur een nieuwe dimensie.

Vinylbehang

Behang met een vinyl toplaag wordt veel toegepast in kantoren, trappenhuizen, kinderdagverblijven en verzorgingstehuizen. Daar waar de kans groot is dat er vette vingers op de muur komen, is vinylbehang ideaal. Vinylbehang is namelijk 100% afwasbaar. Het is bovendien leverbaar in rustieke en verschillende decoratieve dessins.

Vliesbehang (renovlies)

Vliesbehang is gemaakt van een non-woven vlies of fleece of een combinatie van dat vlies met vinyl. Vlies is een vormvast materiaal dat geen vocht opneemt. Het krimpt dus niet en zet niet uit als het met de natte lijm in contact komt. Het is daarbij perfect naadloos te verwerken. Deze vorm van behangen gebeurt vaak in nieuwbouwwoningen.

Glasweefsel

Glasweefsel is ondergrondversterkend, stootvast, duurzaam en camoufleert lichte onregelmatigheden in de ondergrond. Glasweefselbehang heeft een hoge duurzaamheid en is scheuroverbruggend. De eigenschappen van glasweefselbehang maken deze wandbekleding tot een veelgevraagde methode voor het afwerken van wanden in vooral nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden en bij renovatieprojecten. Glasweefsel kan worden toegepast op nieuw of al geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk, blauw, wit en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gips- en kartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten. Glasweefsel is verkrijgbaar in veel verschillende structuren. Het is bovendien af te werken met alle soorten muurverven en in iedere gewenste kleur.